Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/css.css' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Facebook

Négy Évszak Futás Tél 2013

82-en futottak a Négy Évszak Futás téli fordulóján (12.08)

A Négy Évszak futás immár 3. évada zárult le december 8-án a KBSK-pályán, melyen a hómentes, de mégis téliesen hideg idő ellenére igen szép számban indultak a futók. A félmaraton negyede (5.275m) volt a legnépszerűbb a részt vett 28 főnek köszönhetően. Második favoritnak a 2000 méteres minimaraton bizonyult (24 fő). Meglepő módon a legkisebbek futama volt a 3. legnépesebb: 12 gyermek teljesítette a 400 méteres távot. A Maratonkán (1000m) és a SPRINTER-futamon (100m) egyaránt 9-9 fő futott.

Számos kategóriában igen kiélezett küzdelem alakult ki, sok esetben mindössze másodpercek döntöttek a helyezésekről, ahogy ezt az alábbi beszámolóban is olvashatjuk.

Eredmények - és egyben a Négy Évszak Futás összetett eredményei

Képek

Szarvas-Fekete Lilla beszámolója:

Még közvetlenül a verseny után papírra vetettem gondolataimat, hiszen akkor még teljesen frissek voltak az élmények. Mára már kicsit pozitívabban látom a dolgokat, mint a verseny után, viszont az akkori friss élményeket gépelem most ide le, azokat, amiket akkor éreztem, nyílt őszinteséggel, szépítés nélkül:

Ma délelőtt részt vettem a DÖKE által szervezett 4 évszakos futás téli és egyben utolsó állomásán. Már nagyon vártam ezt a megmérettetést, hisz utoljára 2 hónapja voltam versenyen. A 2 km-es távot választottam, úgy, ahogy az előző 3 alkalomkor is. Ez 5 kör futást jelentett a 400 m-es salakos körpályán. A rajt után elég jól nekilódultam, talán egy kicsit el is futottam magam. Utána is szépen ment a futás, de a 3. kör környékén kissé elkezdtem lassulni. Ekkor még a 3. helyen futottam a korosztályomban, majd kis idő múlva megelőztek, így szépen lassan elveszni látszott a dobogós pozícióm. Egyre-egyre távolodott a remény, majd az utolsó kör végén éreztem, hogy gyorsítanom kell. Nem hagyhatom csak úgy elveszni azt a szép bronzérmet. Valami Isteni sugallat segített, új erőre kaptam, s csak futottam, futottam, egyre gyorsabban. Törtem fel, mint a talajvíz, s csak szaladtam előre. Éreztem, hogy nagymértékben fáradok, levegőért kapkodok, a pulzusom már az egekben járt, de csak hajtottam előre. A távolság egyre csak csökkent, s később már fej-fej mellett haladtunk a 3. helyért. Az utolsó métereken már előzni is tudtam, s éreztem, hogy meglesz az a 3. hely. Optimista voltam, bíztam magamban. Tudtam, hogy már semmi sem veheti el tőlem a sikert, s egy pillanatra elképzeltem, hogy a nyakamba teszik a szép kis érmet. Majd az utolsó másodpercben nem várt fordulat történt. Visszaelőztek, hihetetlen gyors sebességgel! Végleg ugrott a 3. hely! Már a célban voltunk. Most már vége volt a nagy küzdelemnek, a nagy hajrának. Nagyon sajnáltam, hogy nem sikerült befutnom harmadiknak. Pedig csak egy ici-picin múlott. Egy apró másodpercen. Először nem éreztem semmit. Lerogytam Csenge baba mellé, aki a kis háti hordozóban csücsült. Aztán átjárt a csalódottság mély érzése. Okoltam magam, hogy miért nem voltam gyorsabb. Miért nem tudtam jobban menni, gyorsabban futni. Csenge csak nézett rám, kétkedően. Ő még nem tudja mi az a verseny, mi az a hajrázás, mi az, amikor nem sikerül. Bár ezt az érzést sosem tudná meg. Bár ő mindig nyertesen kerülne ki, ha majd fog versenyezni a jövőben. Nos, mindig nem lehet nyerni. Mindig nem tudunk ott állni a dobogón. Néha veszíteni is kell, hisz ez tesz mindet erősebbé. Az egész élet egy versengés. Egy futóverseny csak egy kis porszem. Sokszor tényleg csak egy kicsin múlnak a dolgok. Azon a bizonyos utolsó másodpercen.

Lilla, gratulálunk a küzdelemhez és ne feledd:

Minden versenyen három győztes van: 

Az, aki önmagával versenyez,

Az, aki elsőnek lépi át a célvonalat,

És az, aki végigfutja  a versenyt."

 

Mind a négy fordulót összesen 37 fő teljesítette, akik a december 21-i díjátadón (17:00, Komló - Polgármesteri Hivatal) átvehetik a jól megérdemelt egyedi ajándékukat. Itt kerül majd sor az egyes kategóriák összetett győzteseinek díjazására is.

A rendezvény a MOB támogatásával valósult meg. A rendezvényt az Emberi Erőforrás Minisztérium támogatta. 

   

 

A rendezvény további támogatója: