Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/css.css' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Facebook

Ironman 2013

Új DÖKE-Ironmanak debütáltak Nagyatádon (07.27)

3,8 kilométert úszni, 180 kilométert kerékpározni vagy éppen 42,195 kilométert lefutni már önmagában is erőt próbáló feladat. Azonban az igazi megmérettetés a nagyon elszánt sportolók számára az, ha ezeket egymás után - jóformán megállás nélkül - tudja teljesíteni. Erre idén is Nagyatád biztosított remek lehetőséget július 27-én, ahol számos DÖKE-tag is rajthoz állt!

A DÖKE bajnoka Gyenizse Zoltán lett, aki 11:05:47 alatt teljesítette az összesen 225,995 kilométert. A DÖKE másik egyéni indulója Jakus Gábor volt, aki élete első Ironmanét 12:35:06-os idővel zárta. 

 

Váltók között Müller Róbert és Kis István képviselte a férfi mezőnyben egyesületünket, összidejük: 12:07:32.

A női mezőnynél a Kengyelfutó Csajok Kakukk csapat a 14:18-as idővel haladt át a célkapun, melyhez mindkét csapattag - Mihály-Bede Mónika és Molnár Éva - kiváló teljesítménye hozzájárult.

 

Az Extrememan 2/3 maraton távján is szépen szerepeltek tagjaink: Leggyorsabb Kerekes Bukta volt, aki 2:00:58-as idővel 5. lett korosztályában. Őt Szatmári Adrienn követte, aki 2:10:59-es idővel korosztályában ezüstérmes lett. Kispál László 2:16:57-es ideje kategóriájában a 3. helyre volt elegendő.

 

Gyenizse Zoltán élménybeszámolója:

"Szeretném megköszönni mindenkinek aki szurkolt értem/értünk mert ez a 38 fokos meleg eléggé meghúzott mind idegileg mind fizikálisan, ezért nagy szükség volt rá. Erre a hőségre nem nagyon lehet edzeni.
Külön köszönet, akik közvetlenül segítettek az egész éves felkészülésemben. A páromnak Adriennek, bringás barátomnak Ferenczik Rolinak, Cukor Zolinak, Szinger Krisztiánnak és edzéstársamnak Albert Iron Balázsnak aki szintén végigcsinálta az idei IM-et.
A versenyemről röviden annyit írnék hogy az úszás végéig minden a terveim szerint alakult 1:10 nél bringán ültem.A bringa első 75 km-e még jól ment (35-ös átl)de utána nem ment úgy ahogy terveztem.Az utolsó 6 km-en eltört egy küllőm és a felni simán beleért a fékembe.Ez után a 35-38-as iramból lett 22-25.
A futásról igazán nem nagyon kell mit mondani.38 fokban senkinek nem láttam az arcán mosolyt.
Egy biztos nagyon vártam már a célvonalat de tudtam hogy a tervezett 10:40-es idő közelében sem leszek. 11:05:47 lett a vége. Ez utólag csalódás ,de tudom hogy akkor ez volt a max.
Aug 24-én lesz az osztrák IM OB ott ismét rajthoz állok.
Gratulálok még egyszer Jakus Gábornak és a komlói csapatoknak."

 

Gratulálunk és további sportsikereket kívánunk!