Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/css.css' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Facebook

III. DÖKE-Félmaraton

Sikeres volt a III. DÖKE-Félmaraton (07.06)

A szervezők az előző évekhez képest nyújtott szolgáltatások körét bővítették, a választható távok számát növelték, s talán ezeknek a módosításoknak is köszönhető, hogy 2014-ben újabb létszámrekord született a DÖKE-Félmaratonon a megjelent 167 futónak köszönhetően.

Valamennyi versenyzőt emblémázott technikai póló és egyedi bögre fogadott rajtszámuk átvételekor.

Sajnos az időjárás ezúttal is inkább a strandolóknak mint a futóknak kedvezett. A szervezők a hőséget gyakori frissítőpontokkal igyekeztek enyhíteni, ugyanakkor néhány résztvevő a verseny feladására kényszerült.

Az immár "hagyományosnak" mondható félmaratoni távon 104 futó ért be a célba, illetve 14 váltó küzdött le a 21,097 kilométeres távot Komló-Magyarszék-Komló között.

Az idén debütáló két rövidebb táv is népszerűnek bizonyult: a 12,2 kilométeres távon 11-en futottak be a célba, míg 24-en a 7 kilométeres távot teljesítették sikeresen.

A sikeresen célba érők a rendezvény egyedi befutóérmét kapták jutalmul.

Valamennyi távon az abszolút 1-3. női és férfi futók serlegeket, míg valamennyi kategória dobogósai érmeket vehettek át az eredményhirdetésen.

Gratulálunk minden résztvevőnek! Bízunk benne, hogy mindannyian szép emlékekkel tértek haza, s jövőre ismét találkozunk! Köszönjük a segítőknek az önkéntes munkát, a rendőrségnek a rendkívül színvonalas útvonal-biztosítást, szponzorainknak a támogatást, a Melitta SE-nek a rajtkaput és a chipeket, Kispál Lászlónak a versenyközpont biztosítását és a szurkolóknak a biztatást!

Képek a DÖKE Facebook oldalán érhetőek el

Eredmények:

 

Szarvas-Fekete Lilla élménybeszámolója:

Eredetileg a félmaratonra voltam előnevezve, de végül átiratkoztam a 7 km-re, mert Csenge is velem jött futó-babakocsiban. Már a reggeli órákban nagyon meleg volt. A 10 órás rajt után is végig sütött a nap, így vittem napernyőt a babakocsira. A nagy hőség ellenére Csenge végig szépen nézelődött. A 7 km-es szakasz végig nagyon dimbes-dombos volt, így több helyen bele kellett sétálnom. Frissítőpontok is voltak bőven, sőt, egy helyen párakapu is, ami nagyon jól esett. Futás alatt végig úgy éreztem, hogy gyorsan megy az idő, holott elég lassan haladtam. A nagy kánikula megtette a hatását: 56 perc kellett a hatodmaratoni táv megtételéhez. Ennek ellenére nagyon örültünk, hogy sikeresen célba értünk. Nagyon aranyos, egyedi befutóérmet kaptunk! Célba érés után nagyon jól esett a fagyi, Csengének is ízlett. A póló is nagyon szép, jó a színe. A bögre is maradandó emlék marad.

Összefoglalva, nagyon jó kis verseny volt, örülök a szép ajándékoknak, köszönet a szervezőknek mindenért. Már csak egy bő hónap van a sikondai DÖKE-futófesztiválig, ahol egyéniben és csapatban is fogok futni. Már nagyon várom!

 

Támogatóink:

 

www.prevenciopatika.hu

 

A rendezvény a MOB támogatásával valósult meg. 

A projekt megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.