Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/css.css' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Facebook

II. DÖKE-Futófesztivál 2014

Bővült a kínálat a II. DÖKE-Futófesztiválon (08.17)

A 2013. évi sikeres debütálás után immár 2. alkalommal rendezte meg a DÖKE a sikondai Futófesztivált, ahol ezúttal másfél, három, hat és tizenkét órás futásban indulhattak a futás megszállottjai. A rendezvényen összesen 102-en vettek részt. A futók összesen 1030 kört, azaz 2.369 kilométert teljesítettek.

A szervezők a verseny sajátosságát tartják a legnagyobb vonzerőnek: Nincs konkrét teljesítendő táv, mindenki a saját képességeinek megfelelő intervallumot választja, s ezen belül tűz ki egy célt (teljesítendő körszámot vagy éppen kilométert) magának, s ennek eléréséért igyekszik a legjobb taktikát kiválasztani - és alkalmazni.

Idén a rövidebb versenyszámok végigkísérték a 12 órás futók 08:00-20:00 közötti küzdelmét: a 3 órás futam 8 órakor rajtolt, a 6 órások 14 órakor indultak, míg a másfél órát választók 18:30-kor.

A 3 órás futamon 11 egyéni és 3 váltó vett részt. A leggyorsabb egyéni induló Kovács Tamás volt, aki 39,1 kilométert teljesített, a legjobb váltónak pedig a Váltóláz Csapata bizonyult 41,4 futott kilométerrel.

 

A 6 órás futamon 7 egyéni és 2 váltó rajtolt el. A leggyorsabb egyéni teljesítő Varga István lett (66,7 km), a legjobb váltó pedig a Runner-Team női trió (71,3 km).

 

A másfél órát választók már kellemesen hűs időben - ugyanakkor csak egyéniben -  futhattak. A 12 induló közül a mezőny legjobbja Kis István lett 20,7 kilométerrel.

A legelszántabbak - és egyben abszolut megszállottak - a 12 órás versenyen indultak. A Futófesztiválon a legtöbb kilométert Török Tamás futotta, aki összesen 42 kört, azaz 96,6 kilométert tett meg.  Az Anyuci Futam női váltója 117,3 kilométert teljesített a 12 óra alatt.

Valamennyi futó a rendezvény emblémázott pólójával, egyedi befutóéremmel és remélhetőleg sok-sok szép emlékkel lett gazdagabb. Az egyes versenyszámok dobogósai az eredményhirdetésen szebbnél szebb kupákat vehettek át kiváló teljesítményük jutalmaként.

A rendezvény kísérőprogramjaként jótékonysági futást/gyaloglást is szerveztünk. A résztvevők minden teljesített kör után 23 forintot gyűjtöttek a Misina Természet- és Állatvédő Egyesületnek. A programon 52 fő vett részt, akik összesen 242 kört futottak, s ezzel 5.566 forinttal támogatták a Misina Egyesületet.

A rendezvényen készült több száz fotó a DÖKE Facebook oldalán tekinthető meg.

 

Gratulálunk!

A rendezvény a MOB támogatásával valósult meg. 

A projekt megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.