Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/css.css' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Facebook

Hírös Félmaraton 2013

DÖKE képviselet a kecskeméti "Hírös" Félmaratonon (09.29)

Sem hideg, sem a korai kelés nem tántoríthatta el Török Tamást, hogy elutazzon a Duna-Tisza közére, hogy lefussa Kecskeméten a "Hirös" félmaratont. A versenyen társa volt testvére és kerekes székes barátja, Miki is.

Török Tamás beszámolója:

Hajnali 3:50kor keltem, hogy idejében össze tudjak pakolni, majd elutaztam előbb Bonyhádra, ahol találkoztam a barátommal Mikivel, majd onnan Dunaföldvárra, aztán Solton át Kecskemétre. Az öcsém Bálint mivel Kecskeméten tanul és barátnője Zsani is, nekik nem kellett sokat utazni. Ennek köszönhetően a szállásunk is náluk volt. Mikor megérkeztünk Zsaniékhoz, anyukája köröm pörkölttel  és narancs tortával várt minket. Mind a két fogás nagyon finom volt.
Olyan 22:00 körül feküdtünk le, majd másnap reggel 06:30-kor keltünk, hogy kiérjünk 8:30-ra a rajthoz. Izgultam megint, mert nem sokan voltak a kategóriámba. Amikor egy-két ismerősebb embert láttam, már tudtam hogy csak a 2. vagy a 3. helyért küzdhetek.
Többek között itt volt az a Sztrapkó Norbert is, aki a ˝Sufla 50˝ szigethalmi ultrafutást rendezte.
Az idő borult volt és enyhén csípős is a hideg szél miatt.
A verseny 11:00-kor kezdődött, így elkezdtem melegíteni már 10:15-körül, majd egyre jobban izgultam. A verseny alatt csak az járt a fejemben, hogy egyenletes tempóban fussak, ne fussam el.
A terep nekem nagyon nem tetszett és nem is kedvezett, mert füves volt és hepehupás kis gödrökkel volt teli - körülbelül 1km volt az, ami aszfalt.
Az első kör kicsit gyors lett, majd a másodikban már egyenletesebben futottam, aztán a harmadikban egyre inkább csak hajráztam a végéig.
Mikor az aszfaltra értünk az nagyon pozitív érzés volt. Olyan volt mintha jó gyorsan futnék, de amikor újra a füves rész jött akkor lehangoló élmény volt, ugyanis ott már arra kellett inkább figyelnem, hogy ki ne törjem a bokámat. Tudtam, hogy akitől tartottam, az előttem volt az elején, majd még az első körben az 1. kilométernél jöttek a 7-es és a 14 kilométeresek is, ezért nem tudtam hogy hol is tartok; így csak a futásra koncentráltam.
Az eredményhirdetésen kiderült, hogy 4. lettem 01:30:55-ös idővel, akkor ez az eredmény kicsit lehangoló volt, de utólag már nem számít.
Az öcsémet Bálintot 7km-re neveztem be, ő a kategóriájában 3. lett. Lencsés Éva néni is a nevezők között volt, aki közel 75 évesen 21 km-t futott, és első lett a kategóriájában.

A verseny után ingyen mehettünk volna a Kecskeméti uszoda és élményfürdőbe, de Miki és én nem éltünk vele, mert hamar haza szerettünk volna érni.



Ez volt a Hírős-félmaraton!