Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/css.css' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Facebook

Hauni futás 2013

Hauni-futáson is jelen volt a DÖKE (09.27)

Idén is megrendezésre került a mára már hagyománnyá előlépő Hauni-Futás Pécsett. A több ezer nevező között akadtak DÖKE tagok is, akik teljesítették valamelyik versenytávot. A futás inkább a hangulatra és a szórakozásra ment, mintsem a versengésre.

Zsálig Ákos ezúttal futóként képviselte a fotószakosztályt a rövidebb távon, a többiek (Bede-Mihály Mónika, Hakszer Erika, Gelányi Attila, Kerekes Bukta, Tóth Mário, Török Tamás) pedig a 3 körös futást választották.

Tóth Mário beszámolója:

Idén első alkalommal vehettem részt ezen a futáson, és rögtön a hosszabb távval nyitottam. Az 1950m-es, és a 5850m-es távok között válogathattak azok, akik kilátogattak a Kossuth térre. Annak ellenére, hogy versenynek volt meghirdetve a futás, inkábba buli és a jókedv hangulata jellemezte az egész rendezvényt, pláne az első kört.

Amikor megindult a futás, lépni alig lehetett a tömegtől, és ha belém jöttek, még én tartottam attól, hogy valami baja esik az illetőknek, akik legtöbbször kisgyermekek voltak. Mindenesetre ez nem tántorított el attól, hogy lefussam a 3 körömet, amely Pécs szívében és egyben leglátogatottabb helyein haladt végig. Amint kiértem az első kör forgalmából, sikerült felvennem az általam megszokott tempót, és kényelmesen le tudtam futni előbb a második, majd pedig a harmadik körömet is. Jó érzésekkel értem be a célba, mert hol kicsit megnyomva, hol pedig a saját megszokott tempóban, de teljesen simán letudtam a majdnem 6km-es távot.

A verseny negatívuma csak ez után következett, mert a szervezők nem várták meg, amíg az összes futó beér, és korábban kezdték el az eredményhirdetést. Kicsit rosszul esett az, hogy míg én futottam a célegyenesben, a tömeg már összegyűlt, a színpadon pedig már ment a "show".

A díjátadón a női és férfi indulók között 1.-3. helyezettek örülhettek kategóriánként éremdíjazásnak, valamint a két abszolút első is örülhetett egy-egy plusz éremnek a nyakában.

A végére a szervezők beillesztettek még egy tombolasorsolást is, amin mindenki a saját rajtszámával pályázhatott a nyeremények egyikére. Akármennyire is szuggeráltuk, akármennyire is drukkoltunk érte, sajnos nem közülünk került ki a Timex óra, valamint a fődíj: egy MTB bicikli győztese. Ennek ellenére, egy remek hangulatú rendezvénnyel gyarapodott az idei évünk, és bár a vége hagyott némi kívánni valót maga után, valószínűnek tartom, hogy jövőre is benevezek erre a futásra, ami inkább egy tömegsport, mintsem egy verseny.

További képek a DÖKE Facebook oldalán ITT