Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/css.css' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Facebook

Bonyhád-Bátaszék 2013-09

DÖKE váltó nyerte a Bonyhád-Bátaszék futóversenyt (09.21)

Bár számos futónk a Hélix duatlonon és a Verőce-Barcs határfutáson volt, azért a Bonyhád-Bátaszék mezőnyében is akadt képviselete a DÖKE-nek. Méghozzá nem is akármilyen!

"Hivatalos" DÖKE-tagként egyedül Török Tamás teljesítette Cseh Gáborral váltóban a 24 kilométeres távot, ugyanakkor nem maradt egyedül: számos ismerős komlói és pécsi futótárssal (Lintz Edina, Czike Nándor, Inhoff József, Tóth Csaba) tölthette együtt ezt a napot.

Török Tamás beszámolója:

2013.09.21-én volt a verseny, sütött a nap, nem volt túl hideg és túl meleg se; épp a futáshoz alkalmas idő! Én izgultam, hogy kik neveztek a váltóba, mert szerettük volna megnyerni a versenyt. Gáboron is látszott, hogy izgult, bezzeg Lintz Edina és Czike Nándin nyoma sem volt izgalomnak! Közben találkoztam Tóth Csabival, egy két szót váltottunk, majd lázasan készültünk a versenyre.

A rajtot nem tudtam megnézni, mert előrementünk a váltópontra. Ott vártam izgatottan Gábort, aki a rajt után úgy 1 óra múlva jött. Gyors pacsi, s már siettem is, mert nem tudtam, hogy kik vannak előttünk.  (Ennek oka, hogy elfogyott az egyéni rajtszám, így nekik is 2 fős váltós rajtszámot adtak) Gábor kicsit pihent, majd kb. 10 perc pihenés után lefutotta a maradék 11.9 km-t.

Igyekeztem úgy taktikázni, hogy gyorsan fussak, de bírjam a végéig. Nos, ez úgy jött be, hogy amikor pacsiztam, akkor csak úgy rohantam:  egy-egy kilométert 3,7-3,8 perc alatt teljesítettem. Ez kitartott egy 8 km-ig, onnan visszavettem nagyjából 4perces ezrekre. A cél előtt 2 kilométerrel kicsit légszomjam lett, de nem foglalkoztam vele mert futni és nyerni akartam, így futottam tovább, s idővel el is múlt.

Amikor beértem a célba, mindenki őrjöngött, hogy "hajrá ezaz ezaz”, amit én meg is köszöntem.

Még az eredményhirdetéskor is nagyon izgultam, hogy hányadikak leszünk.

Eredmények:

Egyéni 24 km

Inhoff József (01:56:17) – kategória 3. hely

Tóth Csaba (01:58:41) – kategória 11. hely

 

Páros (11.9 - 11.9 km)

Török Tamás és Cseh Gábor (01:44:01) - 1. hely

Lintz Edina és Czike Nándi (02:08:09) – 3. hely

Gratulálunk!