Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/css.css' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Facebook

Barcsi határfutás 2014

Éremeső a barcsi határfutáson (09.20)

A barcsi határfutás évek óta szerepel a DÖKE-futók naptárában, így idén sem volt kétséges a komlói képviselet: hárman a 21,3 kilométeren, négyen pedig az 5,8 kilométeren álltak rajthoz.

Eredmények:

21,3 km:

  • Csörnyei Csabáné Nelli: 1:37:00 – kategória 1. hely
  • Hakszer Erika: 1:52:21 – kategória 2. hely
  • Tóth Mário: 2:16:35 – kategória 9. hely

5,8 km

  • Orosz Csaba: 21:36 – kategória 1. hely
  • Balogh Bettina: 24:29 – kategória 1. hely
  • Csörnyei Csaba: 24:35 – kategória 2. hely
  • Tasnádi Tas : 26:27 – kategória 2. hely

A kategóriás értékelésen túl Nelli a hosszú táv leggyorsabb női célba érkezője volt, míg Orosz Csaba a rövid távon bizonyult a legjobbnak.

Képek
 

Tóth Mário beszámolója:

Idén először futottam a Virovitica - Barcs Határfutáson, és rögtön félmaratonnal indítottam. Nem vártam sokat az első félmaratonom után, mindössze 6 napot, és bele is vágtam a másodikba.  Az előző versenyhez képest, most sokkal nyugodtabban vártam a rajt pillanatát, nem agyaltam annyit azon, hogy mi és hogyan fog történni.
Idén, a szokásokhoz híven Viroviticán volt a sor, innen indultak a futók. A tradícióknak megfelelően egyik évben Barcs ad otthont a rajt színhelyének, míg a másikban Virovitica. Rajtkor szakadó eső nehezítette meg a versenyzők dolgát. A kezdeti esőzés azonban 5-6 kilométer után elállt, ahonnan már zavartalanul futhattak a rajthoz álltak. Utunk a horvát határon belül kis falvakon át vezetett, ahol frissítő hölgyek vártak minket friss vízzel, nagy mosollyal. Biztonságunkat a szomszédos ország rendőrei biztosították, a helyi szervek több kocsival is álltak a szervezők és a futók rendelkezésére. Jó érzés mikor csak a te kedvedért van lezárva egy-egy útszakasz. A határátkelőn gond nélkül átengedtek minket, hiszen az előre leadott személyiknek köszönhetően tudták, hogy kik vagyunk, és mit akarunk. A verseny útvonala többnyire sima, domboktól mentes volt, emelkedővel csak az országhatár dicsekedhetett, ahol fel kellett futni a hídra, majd le. Ezt éreztem egyébként a verseny legnehezebb pontjának, hiszen ez már a verseny utolsó harmadában volt, de nem volt olyan nagy feladat ez sem. A határon átérve, már nem volt vissza sok, hiszen rögtön Barcsra érkeztünk.  A befutóm 2:16:35-ös időnél volt, ami több mint két és fél perccel jobb, mint az első félmaratonomé.
A befutást követően a rendezők gulyáslevessel vártak minket, ami a 21km-es futás után nem is eshetett volna jobban. Ezt megfejelvén a futók ingyen használhatták a helyi termálfürdőt is.
A szervezőknek és a segítőknek jár a pacsi a színvonalas rendezésért, illetve a rendőrségnek a tökéletes biztosításért.

 

Gratulálunk!