Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/css.css' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Facebook

Bajai futás (2013)

Közel 200 kilométert futottak Baján a komlóiak (10.26)

Négy komlói látogatott el Bajára október utolsó hétvégéjén, hogy a 2,7 kilométeres körpályán minél több kört rójanak le. Fantasztikus teljesítményüket talán úgy lehet a legszemléletesebben összefoglalni, hogy többet futottak mint ahány kilométert autóval tettek meg Bajára és vissza.

Török Tamás beszámolója:

Reggel 08:15 kor csatlakoztam Mihály Bede Mónihoz, aki autóval vett fel Pécsen az autóbusz-állomáson két barátjával, akik szintén futni jöttek (Takaró Alexandra és Németh László). Lintz Edina és Czike Nándi már Baján voltak, ugyanis ők ott aludtak a Duna Hotelben.
Bajáig nagyjából másfél órát utaztunk. Kicsit féltem, hogy nehogy abba kelljen majd hagynom a futást, ugyanis a bal lábfejem eléggé meg volt dagadva, de Móni, Edina és Nándi elszántsága engem is átjárt.  
Mikor elrajtoltunk, arra gondoltam, hogy zenével futok, hogy könnyebb legyen. Előretörtem már rögtön az elején, s az első perctől az utolsóig vezettem. Nagyon erős volt a mezőny, így külön jó érzéssel töltött el, hogy sikerült elől maradnom. Nagyon jó érzés volt elsőnek lenni, és különösen jól estek a futás közbeni biztatások, így különösen Móniék buzdító szavai adtak erőt a győzelemhez.

Amikor már a 42. kilométert léptem át, kiderült, hogy a maratoni időm 03:30 lett, s ez is nagyon tetszett. Majd amikor az 50 km-t is átléptem, akkor már kezdtem érezni a lábaimat, és itt már minden kör végén hideget ittam, majd mentem is tovább. 60 km-nél kezdtem elfáradni teljesen, fájt a bokám, a lábfejem, és mindig az járt a fejemben, hogy mit akarok én 20 évesen, kinek minek csinálom…? De amikor mindig beértem a körömről, akkor mindig mindenki őrjöngött - Monáékkal együtt  - s ez segített átlendülni a holtponton.

Amikor beértem az utolsó körömről, akkor lefeküdtem kicsit, pihentettem a lábaimat, majd egy 10 perc fekvés után vártam az eredményhirdetést. Amikor a nyakamba és kezembe került az érem és a kupa, melyet Kuritár Zoltán adott át.. huh… erre nincs kimondható szó, ezt át kell élni.


Egy kör 2,7 km volt. Külön tetszett a frissítőknél kihelyezett hideg jégkásakeverő, amiben üdítők voltak.

A verseny után nagyon jó hangulatú tortázás és beszélgetés következett.

Végül az eredmények:

  • Mihály Bede Mónika 3,5 óra alatt 34,8 km
  • Lintz Edina 45,4 km
  • Czike Nándi 45,4 km
  • S jó magam 6 óra alatt 64,2 km

 

Gratulálunk!