Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/css.css' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Facebook

22. Barcs határfutás

DÖKE sikerek a barcsi határfutáson (09.21)

Barcson 22. alkalommal rendezték meg a nemzetközi félmaraton határfutást Barcs és Virovitica között. A két versenytávon összesen 127-en álltak rajthoz. A 21,3 kilométeres, félmaraton versenyen 74-en indultak, a rövidebb 5,8 kilométeres távot 53-an teljesítették. A DÖKE versenyzői közül Varju Edit, Tasnádi Erika és Orosz Csaba a rövidebb távon álltak rajthoz, míg Balogh Bettina, Hakszer Erika, Ignácz Vendel és Tasnádi Tas a félmaratonra vállalkoztak.

Az időjárás eleinte kegyes volt a futókhoz, hiszen napsütésben indult a verseny, a rajt után azonban hamarosan megjelentek az esőfelhők, majd maga az eső is, ami aztán végigkövette mind a versenyzőket, mind a szurkolókkal. Az időjáráshoz hasonlóan a versenyzők közötti erőviszonyok is folyamatosan változtak, a hosszabb távra vállalkozók két lelkes kerékpáros kísérője is (Tóth Mário és Zsálig Ákos) izgalmas taktikai és erőnléti csatákat figyelhettek meg.

Az 5, 8 kilométeres távon a hölgy DÖKE-futók (Tasnádi Erika, Varju Edit) kategóriájuk 2. helyén értek célba, míg Orosz Csabát korosztályának legjobbja lett.

A 21,3 kilométeres távon Hakszer Erika abszolut női győzelmet aratott, Balogh Bettina és Ignácz Vendel korosztálya győzteseként futott be, Tasnádi Tas pedig az igen előkelő 4. helyet szerezte meg kategóriájában.

Tóth Mário beszámolója:

A 22. alkalommal megrendezett verseny előtt már érezni lehetett, hogy a futók semmiféleképen sem fognak beérni szárazon. Alighogy a rajtpisztoly lövés eldurrant, az eső elkezdett csöpörögni. A szinte végig sík, egyenes terepen változóan hol nagyon, hol kicsit esett az eső, néha pedig még nagy széllökésekkel is megkellett küzdeni a versenyzőknek és nekünk bicikliseknek is. Utunk során betértünk rengeteg kisfaluba, és a hátunk mögött hagytunk megannyi szép tájat. Volt, amelyik faluban egy házaspár a kocsiban szóló horvát zenére ropta, volt ahol pedig egy 2 gyermekes család buzdította a futókat - és még minket is.

Számomra nagyon élvezetes volt kísérni és segíteni a mezőny két tagját Bettyt és Tasit, ugyanis még életemben ez idáig nem voltam Horvátországban, és nagy élmény volt, hogy először biciklivel léphettem át a határt, és azzal tehettem meg az első kilométereket is az országban.

A verseny alatt sok frissítő ponttal találkoztunk, és végig rendőri kíséretnek örülhettünk. Előbb a magyar rend védelmezői, majd pedig a horvát "Policija" gondoskodott arról, hogy minden rendben zajlódjon le. Célba érkezésünkkor az eső továbbra is esett, és hideg is volt, de a verseny élménye kárpótolt minket, és nem számított a vizes ruha.

A díjazáskor minden Komlóról leutazó örülhetett, hiszen Edit és Tasi húga Erika kategóriája másodikja lett, Csabi pedig megnyerte korcsoportja versenyét. A félmaratonon is hullottak az érmek, hiszen Hakszer Erika csoportjának elsője lett, és mellé még bezsebelte az abszolút női első helyezettnek járó kupát is. Betty is arannyal térhetett haza, mivel megnyerte korcsoportja versenyét, ahogyan Vendi is. Tasi pedig egy 4. helynek örülhetett korosztályában, nem sokkal elmaradva a 3. helyezettől.

Véleményem szerint ez egy olyan verseny volt ahol remek volt a szervezés, kitűnő volt a futópálya, és a hangulat pompás volt mind az úton oda-vissza, mind pedig a versenyközpontokban. A szervezőknek jár a köszönet, hiszen beleegyeztek abba, hogy a duathlon miatt, később is átvehessék büszkeségeink a rajtszámaikat, akiknek ezúton és gratulálok már sokadjára :)

További képek a DÖKE Facebook oldalán ITT