Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/css.css' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Facebook

Barcsi határfutás 2012

Határfutás extrákkal (09.22)

Immár 21. alkalommal rendezték meg Virovitica és Barcs között a Határfutást, melyre Komlóról évek óta egyre több indulóval ellátogatunk. Idén 12 fős rekordlészámmal - és három autóval - érkeztünk.

Futóink többsége idén az 5,8 kilométeres távot választotta, míg ketten a 21,350 kilométeres távot teljesítettük. Kicsit sajnáltam is, hogy el kell hagynom a remek futóközösségünk zömét, de mindenképpen szükség volt arra, hogy a SPAR 30 kilométeres távja előtt a hosszabb távot küzdjem le.

Barcsról busszal szállítottak ki minket Virovitica-ra, ahol Istivel közös bemelegítéssel hangolódtunk a "félmaraton-plusz" futásra. 14:00 órakor rajtoltunk, s tekintettel arra, hogy Isti két órán belüli én pedig 1:45:00-ön belüli teljesítést tűztem ki, külön futottunk, a saját tempójú csoportunkat próbáltuk megtalálni. A szeptember 22-i dátum ellenére nyári időnk volt: melegebb az ideális futóidőnél. Futás közben figyeltem az órámat, s gondolatban 30 percnyi futás után a rövidebb táv rajtolóival voltam, hiszen ők 14:30 perckor indultak Barcstól 5,8 kilométerre. Ekkor jobban is esett volna 5,8 kilométerre lenni a céltól a tényleges 15 kilométer helyett. 15:00 órakor ismét eszembe jutottak, hiszen őket már a jól megérdemelt termálfürdő csalogatta, mikor mi Istivel a táv felén lendültünk át.

Nagyjából 15 percre rá kellemes meglepetés ért: Tas tekert vissza elém biciklivel, hogy kísérjen a célig, ami a határig elég erőt adott. Innen tudtam, hogy megközelítőleg 3 kilométer a cél, de végeláthatatlannak tűnt. Ekkor feltűnt még két komlói futó: Erika és Edit. Velem futottak, ami újabb erőt adott. Két kilométerre a cél előtt Csabi és Vendi is csatlakoztak hozzánk, s ekkor már szinte szárnyaltam. Nem a fáradtsággal voltam elfoglalva, hanem azzal, hogy milyen remek futóközösség tagja lehetek! A célegyenesre fordulva még plusz erőt adott a többi komlói futótárs bíztatása. Nekik köszönhetően sikerült elérnem a célomat: 1:44:33 idővel haladtam át a célvonalon. Én még szusszantam kicsit, mikor a többiek már Isti elé indultak, aki hamarosan érkezett is: 1:57:50 alatt teljesítette élete első félmaratonját (ami több is volt mint egy félmaraton).

Eredményhirdetés előtt jókedvűen, élménybeszámolóval összekötve fogyasztottuk el a jól megérdemelt gulyást, majd következett az eredményhirdetés, ahol a rövidebb távon szinte valamennyi korosztályban jelen voltunk a dobogón:

1981-ben és előtte születetteknél:
Női:
1. hely: Hakszer Erika (25:37)
2. hely: Varjú Edit (28:29)
4. hely: Félix Tímea (30:41 - mindössze 7 másodperccel csúszott le a dobogóról!)
7. hely: Ürmösné Szepper Tímea (31:55)
8. hely: Kormos Károlyné (33:05)
Férfi:
1. hely: Kerekes Bukta (22:51)

1982-1991 között születetteknél:
Férfi:
2. hely: Tasnádi Tas (23:51)

1992-1995 között születetteknél:
Férfi:
1. hely: Ignácz Vendel (21:53)
2. hely: Orosz Csaba (22:38)

A 21,350 kilométeren Kis István az 1962-1971 között születettek kategóriájában a 12. helyen végzett, míg engem az 1982-1991 között születettek kategóriagyőzteseként a dobogóra szólítottak.

És ekkor jött csak a meglepetések java: megkaptam a megérdemelt érmet és kupát, majd a főszervező jelezte, hogy itt különdíj is átadásra kerül, ezért oda is adja az illetékesnek a mikrofont. Hirtelen eszembe jutott, hogy másnap lesz a születésnapom, s talán ennek az apropóján felköszöntenek. Mikor Tashoz került a mikrofon, akkor már a tortát fürkésztem a tömegben, de sehol se láttam. Tas megosztotta a publikummal, hogy holnap leszek 25 éves, ezért szeretne boldog születésnapot kívánni, s ez még nem volt minden: megosztotta, hogy régóta ismer, 3 éve kapcsolatban vagyunk, s hogy velem szeretné leélni az életét. Majd elhangzott a bűvös mondat: ,,Bettina, hozzám jössz feleségül?" Egy gyűrűvel a kezében közeledett a dobogó felé. Mindenki tapsolt, én pedig szóhoz se jutottam. Letérdelt elém, s megismételte a kérdést, majd odaadta a mikrofont. Hosszas hallgatás után kimondtam a várva várt IGEN-t! :)

Ezt az ötletes lánykérést egy pezsgőzéssel, a szép futóeredményeket pedig egy jól megérdemelt fürdéssel ünnepeltük meg a barcsi termálfürdőben. Mindenki mosolyogva, kellemes emlékek tömkelegével tért haza, s megegyeztünk, hogy a jövőben is igyekszünk minél több futóeseményen közösen részt venni! (B.B.)

Képekkel bővített beszámoló

Képek (Félix Tímeától)